♥ Nur Fazlina Humayra ♥
kredit this 2 nadia n elyana
Wednesday, June 22, 2011 • 6:23 PM • 4 comments

Salam Readers~

Weeeeeeeeee~~~ Tips ini bagus untuk mereka-mereka yang baru putus cinta.. So, mari kita lihat tips-tips tersebut.kredit this to my  sweety frend..

1) Jangan contact dia lagi. Lupakan nombor dia (even it takes time). Tukar nombor baru. Yela. Orang yang tinggalkan kita kadang2 menyesal, lepas tu nak cari kita balik. Untuk elakkan kemungkinan ni, beli nombor baru. Bukan mahal. Murah je :D 

2) Lakukan senaman seperti berjalan kaki, berenang mahupun melakukan aktiviti-aktiviti fizikal di gimnasium. Selain menyegarkan minda, anda akan mendapat ramai kenalan baru. Beri peluang untuk diri sendiri happy. 

3) Call lah family or member member jauh korang. Dorang lebih amek berat pasal korang dari orang yang dah tinggalkan korang tu. 

5) Hias bilik tidur dengan suasana lain. Agak agak ada frame gmbr dia, atau barang barang pemberian dia, campaklah jauh jauh ye. Takde guna lagi dah benda benda tu. *

6) Busy kan diri. Buat je keje pape. Study walaupun dah abes final exam, kemas rumah walaupun rumah dah kemas. Ape ape jela. Yang penting jangan biar kan diri tu sendirian. Time frust, bila teringat pasal dia, korang akan lagi bertambah sakit hati. Lepas tu nanges. Kan? 

7) Benci lah dia kalau dah susah sangat. Cara ni jela paling terbaikk untuk sesetengah orang. Tekad dalam hati korang dah tak perlu kan dia lagi. Untuk apa? Dia happy dengan orang lain(kalau korang clash di sebabkan orang ke-3), korang nanges nanges. Ish. Buang masa je weh :) Kalau korang dapat dia balik pon, nak ke korang benda yang sama berulang lagi. 

Ehhh...dah habis dah tipss?
Kena carik tips lain agaknya ek.
HEHEHEHE.

Tapi kann...
Tak semestinya tips ni tak berkesan 

Korang still boleh mencuba.

So, good luck! (^^,)

Bai! ❤


“Semua penulis akan mati, hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagaikan dirimu di akhirat nanti” -Saidina Ali Bin Abi Talib-
-NurFazlinaHumayra-


Aku bukan malaikat. Dia bukan nabi. Kau bukan tuhan. Kita cuma manusia biasa. Cukuplah Allah saja yg tahu niat aku. Tak perlulah kau nak tahu.Aku bkn sesetia Khadijah.Aku bkn setakwa Fatimah.Aku bukan sepintar Aisyah.Aku bukan sehebat Sumayyah.Aku hanyalah pendosa tanpa noktah.
Diary About Link