♥ Nur Fazlina Humayra ♥
Janganla macam tuh..
Tuesday, June 7, 2011 • 2:51 PM • 0 comments



I'm not interested to correct post dia pun sebab sy pun dayus lagi bab agama-agama ni. almaklumla xlayak nak bagi nasihat. Hina lagi sahaya ni.. (mudah-mudahan Allah tunjukkan jalan pada saya)

tapi I would like to share something. 
Ustaz kata kalau kita dengar satu ilmu yang kita rasa confident untuk kongsi pada orang, kongsila seramai mana pun, setiap 12 perkongsian ilmu itu Allah bagi 240 Ganjaran untuk kita.

Untuk Semua,

Melangkah ke satu perubahan itu xpernah susah.
Perubahan yang macam mana semua terletak pada diri kita.
perubahan kearah yang lebih baik ataupun biarkan kita terjerumus dalam kancah yang lebih hina.
Perubahan itu perlukan sokongan. YES! from many ways.
Perubahan xperlukan jalan pintas, xperlukan perkataan YA, AKU NAK BERUBAH.
sebab cakap pun xguna.
Apa yang penting sayangku semua, perubahan itu harus datang dari KITA sendiri, dalam hati kita.
Orang lain mungkin sebagai penasihat atau pun pendorong tapi sebaliknya berpihak pada kita dan kecekalan kita untuk berubah.


Ada orang kata changes can cause you trouble.
Maybe?
Allah Yang Maha Mengetahui.




nasihat saya untuk si dia  dalam apa post yang dia tulis, 
janganla begitu sayang,jangan cari salah orang, cari salah kita dahulu.!! Kadang-kadang orang yang kita tunding banyak salah tu la sebenarnya yang mulia di sisi Allah Taala!!. Walau sebesar atau sekecil zarah dosa yang pernah kita buat atau kita menyalahkan orang, taubat dari Allah itu ada di mana-mana. Kita yang harus mencari bukan taubat yang cari kita.!! Janganla cakap orang berdosa besar xlayak Allah ampunkan dosa sebab pintu taubat Allah itu sentiasa ada untuk hambanya.!!! Allah Maha Besar.!!

P/S: betulkan if I'm wrong. Manusia xpernah perfect ye :)

lagi satu walaupun sy nx berubh sy x  kacau hidop org..


“Semua penulis akan mati, hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagaikan dirimu di akhirat nanti” -Saidina Ali Bin Abi Talib-
-NurFazlinaHumayra-


Aku bukan malaikat. Dia bukan nabi. Kau bukan tuhan. Kita cuma manusia biasa. Cukuplah Allah saja yg tahu niat aku. Tak perlulah kau nak tahu.Aku bkn sesetia Khadijah.Aku bkn setakwa Fatimah.Aku bukan sepintar Aisyah.Aku bukan sehebat Sumayyah.Aku hanyalah pendosa tanpa noktah.
Diary About Link