♥ Nur Fazlina Humayra ♥
kapel islamic?
Friday, August 24, 2012 • 1:01 AM • 3 comments

✿.✿ بسم الله الرحمن الرحيم ✿.✿

Got new things,which is so much interesting.. Islamic couple?? boleh ke?? halal ke?? 
siapa yang duk terlebih bijaksana introduce this term kan? kononnye couple tanpa maksiat.. ade yg kate couple tak payah selalu jumpe.
ada yg kata couple tp takyah selalu calling2. macam-macam care la nak islamic kan hubungan couple ni kan? hahahaha. k tergelak kejap.


Lets compare it with this story.
Story about ade seorang mualaf ni.
dia chinese then masuk islam. 
dia ade satu habit yang sangat sukar nak stop, 
which is suke makan pork a.k.a jambon. its really difficult for him.
then he comes with this idea.....


Dia beli seekor anak khinzir yang baru lahir.
dia AZANKAN anak khinzir tu masa baru lepas lahir.
then die BESARKAN anak khinzir tu dgn gaye hidup ISLAM.
BAGI MAKAN dengan semua MAKANAN HALAL.
MANDIKAN SETIAP HARI. jage kebersihan? :)
DENGARKAN khinzir a.k.a jambon itu dgn ayat2 Quran.
senang cerita khinzir tu dibesarkan penuh dgn GAYA HIDUP ISLAM.


then at last, satu hari dia pun bercadang nak makan jambon ni. 
dia pun sembelih cara Islam.
tp jambon mana ada anak tekak kan?
then dia pun masak la dgn bersungguh2 ~
dah ready nak makn tiba2 dtg seorang ustaz ni. 
mualaf tadi pun dengan selamba ajak ustaz ni makan. 
agak2 ape reaksi ustaz ni?


OK, sekarang ni nak tanya.
HALAL KE NAK MAKAN KHINZIR TU? BOLEH KE KITA "ISLAMKAN" KHINZIR TU?
DAH HALAL KE NAK DIMAKAN?


then relate dengan hukum bercouple.
couple tak jumpa.
couple tak mesej selalu.
couple saling kejut bangun tahajud.
couple tadabur sama?

KITA ISLAMIC KAN HUBUNGAN COUPLE TU.
DAH DIKIRA HALAL KE?tepuk dada and ask yourself okay.



"whats the point dia nak jadi suami you if you yang jadi alarm clock die pagi2?"

"whats the point nak jadi suami kalau solat yang wajib pun kena tolong di ingatkan" 

"apehal you yang nak susah2 nak risau suruh dia berhenti merokok? tu yang nak di jadikan suami?" 

"buat apa you nak bercinta bagai nak rak. At last kahwin dengan orang lain??" 

Kalau ada jodoh tak kemana, kalau tak dekat dunia. InsyaAllah dekat akhirat menanti.
Jodoh don't play hide and seek with us.
Allah know the best for us. the most important is our pray.
remember this statement okay :)
Peringatan Bersama

"JANGAN PERNAH ISLAMKAN BENDA YANG HARAM"




“Semua penulis akan mati, hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagaikan dirimu di akhirat nanti” -Saidina Ali Bin Abi Talib-
-NurFazlinaHumayra-


Aku bukan malaikat. Dia bukan nabi. Kau bukan tuhan. Kita cuma manusia biasa. Cukuplah Allah saja yg tahu niat aku. Tak perlulah kau nak tahu.Aku bkn sesetia Khadijah.Aku bkn setakwa Fatimah.Aku bukan sepintar Aisyah.Aku bukan sehebat Sumayyah.Aku hanyalah pendosa tanpa noktah.
Diary About Link