♥ Nur Fazlina Humayra ♥
cukuplah yg sederhana..:)
Sunday, April 15, 2012 • 12:33 AM • 0 commentsTak perlu yang terlalu kuat agama
Cukuplah yang jaga agamaPasti nanti agama kami terbela.Tak perlu yang tahu IslamCukuplah yang mahu IslamPasti nanti kami menuju Islam.Tak perlu setinggi-setinggi pelajaranCukuplah yang tinggi cara pemikiranPasti nanti usaha kami seiring kehidupan.Tak perlu pencapaianCukuplah persepsi dan kematanganDi situlah dia mengagumkan.Tak perlu yang petah berhujahCukuplah yang mudah berbincang samaPasti nanti masalah kami terlerai jua.Tak perlu harta kekayaanCukuplah kami tidak kelaparanPasti nanti kami selesa dengan kehidupan.Tak perlu segak kacak bergayaCukuplah hatinya jadi rupaPasti nanti kami tak sengsara.

Tak perlu yang gigih bekerjaCukuplah yang bertanggungjawab dengan dunianyaUntuk melengkapkan akhirat keluarganya.Tak perlu sesempurna manaCukup sekadar lelaki biasaPasti masjid kami jadi luar biasa.Bukankah rumah tangga itu lubuk pahala?Dia yang bijak takkan sia-siakannyaDia pasti tahu tindakannyaUntuk mencari keluarga bahagiaHidup di dunia tenang selesaMembawa kami ke syurga sana.


“Semua penulis akan mati, hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagaikan dirimu di akhirat nanti” -Saidina Ali Bin Abi Talib-
-NurFazlinaHumayra-


Aku bukan malaikat. Dia bukan nabi. Kau bukan tuhan. Kita cuma manusia biasa. Cukuplah Allah saja yg tahu niat aku. Tak perlulah kau nak tahu.Aku bkn sesetia Khadijah.Aku bkn setakwa Fatimah.Aku bukan sepintar Aisyah.Aku bukan sehebat Sumayyah.Aku hanyalah pendosa tanpa noktah.
Diary About Link