♥ Nur Fazlina Humayra ♥
sadokan hati tu !
Sunday, February 22, 2015 • 1:10 AM • 0 comments

✿.✿ بسم الله الرحمن الرحيم ✿.✿


"Dialah Yang Awal, Yang Akhir, Yang Zahir dan Yang Batin, dan Dia Maha Mengetahui segala sesuatu."
(Al-Hadiid, 57: 3)


Wahai diri
Tak semua isi hati perlu kau cerita pada isi bumi
Kerana Dia serba serbi
Lagi Maha Mengetahui



"Dialah yang menciptakan langit & bumi dalam enam masa; kemudian Dia bersemayam di atas arasy. Dia mengetahui apa yang masuk ke dalam bumi & apa yang keluar dari dalamnya, apa yang turun dari langit & apa yang naik ke sana. Dan Dia bersama kamu dimana saja kamu berada. Dan Allah melihat apa yang kamu kerjakan."
(Al-Hadiid, 57: 4)

Sadolah duhai hati,, duhai jiwa,, duhai diri.. ! qowiyy !


Surat buatmu sayang :)
Wednesday, November 12, 2014 • 11:41 PM • 1 comments

✿.✿ بسم الله الرحمن الرحيم ✿.✿

Assalaamualaikum, saya minta maaf. Dah lama saya termenung, fikir pasal ni.
Percayalah, tak semua lelaki yang suka ajak perempuan buat maksiat. 


Sejak dari sekolah, saya memang pelik, kenapa orang kata mendekati zina itu haram. Bukannya berzina lagi dah berdosa juga. hmm. Malas nak fikir panjang-panjang. saya kan sekolah lagi.. Tapi masa saya di sekolah, boleh kata saya kira baik la. Saya tak hisap rokok, sebab saya tahu mende tu tak bagi faedah pun. Tapi saya bukannya skema, pernah jugak ponteng kelas sekali dua. Biasa-biasa je. hehe


Tapi,, sejak saya masuk U, saya tengok pergaulan bebas antara lelaki dengan perempuan, memang sangat ketara. Ye la, kat sini ikut suka hati kita nak buat apa. Tak macam kat sekolah, nak jumpa awek pun sorok sorok kat belakang stor dekat padang takut warden nampak. Tapi tu dulu, sekarang saya dah dekat U.



Hmm, saya tengok ramai perempuan tak pakai tudung. Ada yang pakai tudung, ok la. Tapi baju pula hmm, seluar pulak alamakkk. Ada juga baju dah labuh, seluar dah longgar, tapi tudung pulak tak tutup dada, Nampak segala apa yang kami kaum lelaki ni takde.
Aduii, camne nak jaga iman ni?? tapi saya still control lagi, saya still ingat Allah larang kita dekat dengan zina.


Sampai lah satu hari, ada sorang perempuan cakap yang dia suka saya. Dia cantik, pakai tudung dan dia ni baik juga. :) Zaman sekarang ni, perempuan makin berani tunjuk tunjuk hint. Mula mula just nak kawan, sms nak share masalah. kalau pegi shopping atau holiday mana mana, mesti dia ada beli something kat saya. Mula mula saya tak layan sangat jugak. Sebab takut 'terbagi' harapan kat orang perempuan ni. Mereka (perempuan) mudah sangat perasan. Layan sikit, terus ingat kita suka dia. Perempuan ~~


Lama-lama, dia dah berani call saya. dengan suara perempuan yang memang lembut mendayu-dayu, naik luruh jantung saya dengar. Dia mintak tolong saya belikan set kfc zinger burger. Aduii. Banyak kali saya fikir nak beli ke tak. Puas saya cari alasan. Saya tak nak timbul fitnah. Tapi bila dia cakap dia gastrik, hati saya mula timbul kesian. Saya beli makanan dan bagi kat dia. Mula-mula memang asalnya kesian je, tapi lama-lama saya rasa best pulak. Ada orang nak msg saya, kejutkan solat subuh, ada orang nak dengar masalah saya, ada orang nak bagi hadiah pada saya, tambah-tambah kawan-kawan kat kolej saya ni, memang majoriti ada 'girlfren'. Kira macam saya bertuah sangat-sangat. Saya tak cari girlfren pun dah ada orang sayang saya! eh, syoook la pulakk. :)) kau ada?? xde kan.


Satu hari tu, kami keluar berdua dekat satu tempat ni. nak lintas jalan, dia dah ada kat depan.Tiba-tiba ada kereta lalu laju kat jalan tu. Spontan saya tarik tangan dia. Zaaapppp!Saya rasa berdebar-debar.rasa terkejut pun ada. Tapi niat saya nak selamatkan dia je. Yang paling buat saya lagi terkejut, dia senyum. Entah. Tak faham apa dia fikir. 'Dia tak marah ke aku pegang tangan dia?' Hati saya pelik. Dia senyum lagii dan kata 'Awak, terima kasih. Sayang Awak!' Saya senyum juga. Malas nak fikir panjang-panjang. Ohh, seronoknya. Lembutnya tangan diaaaaaa.. Rasa nak pegang lagi. 'haa, gatal-gatal!' akal saya marah. tapi hati saya nak. Dan jujurnya, saya makin lama, makin rasa sayang pada dia. Tak boleh kalau tak 'ber-sms', tak pernah tak call even cakap selama satu minit. Yela, Bila hati dah rindu, bila hati dah sayang, bila hati dah penuh dengan 'nafsu'. Errrrrr.

*********************************************************************************************************

Nafsu?

Saya suka dia sebab nafsu ke?
Saya cinta dia sebab nafsu ke?
'Tak! kan saya nak ambil dia jadi isteri saya nanti!'
Hati saya marah.
'Awak pasti ke nak ambil dia jadi isteri?'
Entah dari mana suara tu datang,
Bunyi seakan-akan mengejek.
Entah,
Tak tahu apa yang saya fikir time tu.
Macam-macam perasaan,
Tapi saya buat tak tahu.
Biar dalam hati saya rasa macam,
'eh-betul-ke-apa-yang-aku-buat-ni?'
Saya dan dia dah ter'couple'.
Nak buat macam mana,
Best la ada couple ni.
Kawan-kawan selalu puji,
Dia cantik even pakai tudung.
Tapi styloo, bergaya kot..
Tambah-tambah dengan fesyen sekarang.
Siapa yang tak kembang semangkuk? eh.
Please, sama-sama jaga diri..

Satu hari tu,
Saya jumpa video ni.
Video hilal asyraf.
tentang cinta.
cinta yang hakiki.
terpukul.
terpana.
terasa.
Semua ada.
saya cinta dia.
Tapi, kenapa saya makin bawa dia ke neraka?
Astaghfirullah.
Kalau betul saya cinta,
Saya mesti nak bawa dia ke syurga.
Tapi, situasi saya?
Saya terpaksa mengaku,
Saya kalah dengan nafsu.
Saya sebenarnya,
... Ikut nafsu.

Sepanjang hari, lepas saya tengok video tu, saya diam. Kawan ajak main bole, saya bagi alasan. Member ajak lepak kat mamak, Saya tolak. Saya nak sendiri. Hp saya letak tepi. Tekan punat off. Saya malu. Saya dah tak sanggup. Saya dah malu sangat-sangat depan Allah. Saya still solat. Saya kadang-kadang mengaji, Tapii.. Saya buat maksiat jugak. Saya makin lalai. Endah tak endah tentang dosa. Saya rasa.. Saya dah tahu kenapa Allah tak bagi dekati zina. Sebab nanti end up, jadi macam saya. Dari sms, lepas tu call, dengar suara, rasa nak jumpa, bila dah terpegang tangan sekali, rasa nak pegang banyak kali. Semua tu NAFSU!!!

Banyaknya dosa saya. :'(
Allah, Allah, Allah.
Saya bangun, ambik wudhu, Solat sunat 2 rakaat. Saya mintak sangat-sangat.
'Allah ampunkan dosa-dosa aku, Allah ampunkan dosa-dosa kita' 
Dan air mata jantan saya mengalir laju..

Bila dah tenang sikit, saya 'text' dia.

'Awak, this is not the right way. This is not the way that Allah bless. I let you go, and please let me go. I dont want to bring you to Jahannam, Instead I'll pray for you to get the light from Allah. May Allah bless you and me..' 

Dan saya terus matikan hp. Buat kali kedua, saya sedar. Susah. Tapi saya bergantung sepenuhnya pada Allah. Sebab Allah yang pegang hati saya, pegang hati dia. Saya tak nak berpaling lagi. 

Dan untuk Hawa semuanya, jangan terlalu murah, jangan ambik kesempatan dengan kelemahan lelaki, awak buat suara mendayu macam tu, sembur perfume wangi, pakai blouse, skirt, selendang ala-ala hot gitu, dah namanya Lelaki, Kuat mana Imannya pasti akan tergoda jugak. Jadi,Kena sama-sama jaga diri.

 Simpan godaan-godaan tu pada orang yang teristimewa kelak. :)

Dan sekarang, saya terus begini, Mujahadah.
Doa saya terus kuat.
Doa supaya dia faham,
Doa kita sama-sama dalam redhaNya. Insya-Allah. :)

#tak tawu sapa punya post ni.. tp deep kan. Allahuakbar.. tumbuk dada tanya iman..




Welcome to my blog! Hope you find happiness here :)InsyaAllah :)
-NurFazlinaHumayra-


Aku bukan malaikat. Dia bukan nabi. Kau bukan tuhan. Kita cuma manusia biasa. Cukuplah Allah saja yg tahu niat aku. Tak perlulah kau nak tahu.Aku bkn sesetia Khadijah.Aku bkn setakwa Fatimah.Aku bukan sepintar Aisyah.Aku bukan sehebat Sumayyah.Aku hanyalah pendosa tanpa noktah.
Diary About Link


:)
Contact Me