♥ Nur Fazlina Humayra ♥
Rasa Itu
Monday, June 22, 2015 • 6:02 PM • 0 comments


✿.✿ بسم الله الرحمن الرحيم ✿.✿

Aku yakin semua pernah mengalami & merasai 
Ada satu kekosongan di hati yang tak mampu diisi hanya dengan
Dikenyangi makanan restoran mewah
Dimewahi harta kekayaan mak ayah
Digembirakan sahabat taulan dengan hilai tawa yang meriah
Dimegahi dengan pencapaian & kejayaan dunia yang memang gah
Dihadiahkan pujian yang tak putus singgah


Sometimes people with the worst pasts end up creating the best futures




Manusia sekeliling sangkakan
Kaulah yang paling bertuah tanpa sebarang kesakitan 
Kaulah yang paling bahagia tanpa sebarang kepahitan
Kaulah yang paling beruntung diulit kesenangan 


Tapi hanya Allah yang tahu;
everyday I am struggling in searching for something that we can't truly explain it to others.
"Innate Happiness."

"Bila Allah sayangkan seseorang, Allah akan datangkan rasa bersalah dalam hatinya terhadap dosanya."
[Habib Ali Zainal Abidin Al-Hamid]


Ayat ni Allah tak mention exactly dalam Quran.
Tapi, sebagai manusia normal yang Allah hadiahkan akal fikiran yang tupai,
cengkerik ataupun kucing tak punya,
kita mampu berfikir menggunakan mata hati yang halus kantanya.


Bila rasa bersalah tu datang, ianya memburu.
Selagi perasaan tu tak settle, selagi tu rasa macam diburu oleh CSI.
Melainkan kau kembali & meminta ampun dari-Nya.
Dan rasa ini sangat beruntung pada si empunya jiwa jika ianya dirasai sebelum dia pulang ke 'pangkuan-Nya'.
Andai engkau mampu faham apa maksudku :) 




"The darkest nights produces the brightest stars."


dan kau tanya dalam diam
dengan mata kau biar pejam
bagaimana mampu wujud sunyi
di riuh engkau berdiri


satu persatu hilang ertinya
berdikit dikit menyesak dada
mahu kau lari & bersembunyi
tapi mana engkau harus pergi


haus tak terpuas lautan
lapar tak terkenyangkan
kau tahu namun tak kau akukan


kau selongkar bumi langit petala
sedang jawabnya lama engkau ada
maka perlu apa engkau bongkar gali
kalau cuma diletak tepi


sayu tak terjelas fikiran
rebah tak tersambukan
kau tahu
namun tak kau akukan


apa kau cari
yang sebetul betulnya
lama mana begini
bertelanjang jiwanya


apa kau nanti
yang sesungguh sunguhnya
malam siang berganti
jawabnya tetap sama


sayu tak terjalas fikiran
rebah tak tersambukan
kau tahu
kau sayu
kau rindu
sama Tuhan


Fynn Jamal - Tahu







hilangnya insan istimewa:'(
Sunday, June 21, 2015 • 6:24 PM • 1 comments

✿.✿ بسم الله الرحمن الرحيم ✿.✿
 
 
Dah lama tak update blog.. maaf bz.. btw tak terlalu lewat untuk sy ucapkan salam ramadhan uolss....tp kali ni Ramadhan yang mulia disambut tanpa kehadiran insan tersayang ,abahku.. ya Allah.. pedih rasanya kehilangan orang yg paling kita sayang. Abah meninggal hari isnin.15.6.2015.. abah lahir 15.5.1967... abah lahir hari isnin..abah pergi pun hari isnin... dan lot kubur abah 1067... abah dpt tahun dia lahir jugak. ya Allah..terasa sangat2 kehilangannya.. sebelum abah pergi abah selalu ckp sempat ke x abah sambut ramadhan yeee? padahal abahlah paling excited nak sambut Ramadhan... yaALLAH..time bangun sahur untuk puasa pertama sebak ya Rabbi2.... sebab tahun2 sebelum ni yang paling lewat bangun sahur aku... abah lah yg akan teman aku sahur... abah siap isi nasi dlm pinggan ,tuangkan tea.... ya Allah... time berbuka pun air mata nak meleleh.. tp aku tahan sebab tak nak nangis depan mak... aku nak makk kuat... sebab tu aku x nak nangis depan mak.. kadang2 untuk luahkan perasaan ni aku masuk bilik sorang2 peluk baju terakhir yg abah pakai aku nangis sepuas2 nya.... dah puas, aku kuar bilik buat mcm takde apa2 berlaku..sungguh.. aku rindu gelak tawa abah,gurauan abah,senyum abah..semua lah.. dan aku manusia yang rugi sebab dah hilang doa seorang ayah...time abah meninggal semua orang ckp muka abah tenang je.. muka abaah senyum... ramai ckp bukan senang org nak dpt nikmat mati dlm keadaan senyum mcm tu....yer .. tak dapat dinafikan... muka abah sangat tenang... masih terasa muka abah yg sejuk time cium abah untuk kali terakhir..tp macam mana pun kita sayang kan abah,Allah lebih menyayangi abah....sapelah diri ini untuk menidakkan takdir yang ditentukan Dia...yang mampu aku buat sebagai seorang anak sekarang adalah mendoakan kesejahteraan abah disana... berikan doa dan sedekahkan banyak2 fatihah untuk abah.... abah.... semoga dikauu ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman dan beramal soleh... 
 


ayin sayang abah dunia dan akhirat bah... abah seorang abah yg baik... abah hero ayin dunia dan akhirat... 

Al Fatihah untukmu duhai abah...
 
 
 
 
 
 


Welcome to my blog! Hope you find happiness here :)InsyaAllah :)
-NurFazlinaHumayra-


Aku bukan malaikat. Dia bukan nabi. Kau bukan tuhan. Kita cuma manusia biasa. Cukuplah Allah saja yg tahu niat aku. Tak perlulah kau nak tahu.Aku bkn sesetia Khadijah.Aku bkn setakwa Fatimah.Aku bukan sepintar Aisyah.Aku bukan sehebat Sumayyah.Aku hanyalah pendosa tanpa noktah.
Diary About Link


:)
Contact Me