♥ Nur Fazlina Humayra ♥
SEMUA KAU !!
Monday, August 24, 2015 • 4:39 PM • 0 comments

✿.✿ بسم الله الرحمن الرحيم ✿.✿

memang payah..
andai kau berharap bukan pada Allah..
sedikit kecundang, mula berburuk sangka pada Allah..
sedangkan Dialah menjagamu hingga saat ini..

memang sakit,
andai kau berikan hati, sepenuhnya tidak pada Allah..
sekali retak, seperti tiada lagi penawar..
sedangkan hanya Dia pengubat segalanya..

memang buntu,
andai kau mencari jawapan tanpa berbalik kepada Tuhan..
bukankah Dia yang menguji?
maka seharusnya Dialah tempat kita kembali..

ku pesan pada hati,
berbalik pada Allah,
pegang utuh hanya pada Allah..
andai engkau semakin menjauh,
andai engkau tersesat..
bukan kerana Allah, tetapi kau!
kau yang melepaskan tali ikatanmu dengan Allah..



Rasa Itu
Monday, June 22, 2015 • 6:02 PM • 0 comments


✿.✿ بسم الله الرحمن الرحيم ✿.✿

Aku yakin semua pernah mengalami & merasai 
Ada satu kekosongan di hati yang tak mampu diisi hanya dengan
Dikenyangi makanan restoran mewah
Dimewahi harta kekayaan mak ayah
Digembirakan sahabat taulan dengan hilai tawa yang meriah
Dimegahi dengan pencapaian & kejayaan dunia yang memang gah
Dihadiahkan pujian yang tak putus singgah


Sometimes people with the worst pasts end up creating the best futures




Manusia sekeliling sangkakan
Kaulah yang paling bertuah tanpa sebarang kesakitan 
Kaulah yang paling bahagia tanpa sebarang kepahitan
Kaulah yang paling beruntung diulit kesenangan 


Tapi hanya Allah yang tahu;
everyday I am struggling in searching for something that we can't truly explain it to others.
"Innate Happiness."

"Bila Allah sayangkan seseorang, Allah akan datangkan rasa bersalah dalam hatinya terhadap dosanya."
[Habib Ali Zainal Abidin Al-Hamid]


Ayat ni Allah tak mention exactly dalam Quran.
Tapi, sebagai manusia normal yang Allah hadiahkan akal fikiran yang tupai,
cengkerik ataupun kucing tak punya,
kita mampu berfikir menggunakan mata hati yang halus kantanya.


Bila rasa bersalah tu datang, ianya memburu.
Selagi perasaan tu tak settle, selagi tu rasa macam diburu oleh CSI.
Melainkan kau kembali & meminta ampun dari-Nya.
Dan rasa ini sangat beruntung pada si empunya jiwa jika ianya dirasai sebelum dia pulang ke 'pangkuan-Nya'.
Andai engkau mampu faham apa maksudku :) 




"The darkest nights produces the brightest stars."


dan kau tanya dalam diam
dengan mata kau biar pejam
bagaimana mampu wujud sunyi
di riuh engkau berdiri


satu persatu hilang ertinya
berdikit dikit menyesak dada
mahu kau lari & bersembunyi
tapi mana engkau harus pergi


haus tak terpuas lautan
lapar tak terkenyangkan
kau tahu namun tak kau akukan


kau selongkar bumi langit petala
sedang jawabnya lama engkau ada
maka perlu apa engkau bongkar gali
kalau cuma diletak tepi


sayu tak terjelas fikiran
rebah tak tersambukan
kau tahu
namun tak kau akukan


apa kau cari
yang sebetul betulnya
lama mana begini
bertelanjang jiwanya


apa kau nanti
yang sesungguh sunguhnya
malam siang berganti
jawabnya tetap sama


sayu tak terjalas fikiran
rebah tak tersambukan
kau tahu
kau sayu
kau rindu
sama Tuhan


Fynn Jamal - Tahu








Welcome to my blog! Hope you find happiness here :)InsyaAllah :)
-NurFazlinaHumayra-


Aku bukan malaikat. Dia bukan nabi. Kau bukan tuhan. Kita cuma manusia biasa. Cukuplah Allah saja yg tahu niat aku. Tak perlulah kau nak tahu.Aku bkn sesetia Khadijah.Aku bkn setakwa Fatimah.Aku bukan sepintar Aisyah.Aku bukan sehebat Sumayyah.Aku hanyalah pendosa tanpa noktah.
Diary About Link


:)
Contact Me